„S MÉG MINDIG ITT VAGYOK” – A TISZATÁJ BAKA ISTVÁN-estje / pályázati eredményhirdetés

18:00–20:00′
Tiszatáj folyóirat szerkesztősége (Szeged, Roosevelt tér 10-11.)

A Tiszatáj 2015. szeptemberében meghirdetett Baka István-pályázatának megszületett az eredménye. (A pályázati felhívást ebben a bejegyzésben tettük közzé.)

Részletek
Baka István fájdalmasan korán lezárult, rendkívüli gazdagságú életműve a kortárs magyar irodalom egyik legfontosabb és legbiztosabb hivatkozási pontjává vált a szerző halála óta eltelt két évtizedben.


November angyalához. Fotó: Elblinger Ferenc

Baka lassan kibontakozó, de a ’80-as évekre már teljes összetettségében megmutatkozó lírai, prózai, műfordítói teljesítménye napjainkban is egyre újabb irodalmár generációkat képes megnyerni magának, közben pedig, különleges válaszaival, útmutatásaival mindegyre képes elgondolkodtatni, meglepni az életmű köteteiben otthonosan mozgó olvasóit is. A Baka-szövegek olvasásának, értelmezésének lehetőségeiről, a művek utóéletének, sorsának kérdéseiről, az élet és a mű lezárulásának és megnyitásának esélyeiről, a vers Gecsemáné-beli állapotáról hallgathatnak beszélgetést az eseményre ellátogatók.

Az esten bemutatjuk a Tiszatáj októberi lapszámát, melyben a folyóirat Baka-pályázatán díjazott tanulmányok megjelentek.

Vendégünk ez alkalomból a három díjazott tanulmány szerzője: MIKLYA ZSOLT, BORSODI L. LÁSZLÓ, SIMON FERENC.
A beszélgetésen részt vesznek SZŐKE KATALIN és FRIED ISTVÁN irodalomtörténészek.
Az estet moderálja: TÓTH ÁKOS, szerkesztő. 

Fotók a TISZATÁJ-online oldaláról:

„S még mindig itt vagyok” – Eredményhirdetés. = Tiszatáj, 2018. június. 124. p.

A nyertes pályamunkák:

Sajtóvisszhang: