Baka István animációs, báb, drámajáték és versművészeti tábor – 7. nap, szombat

A hetedik nap, ahogy HÚS LUCA és ELBLINGER ÉVA látta  (Részlet a tábori újságból):

A NAP PROGRAMJAIBÓL

A délelőtti próbák után az utolsó tábori ebédet már nem a vendéglőben kaptuk, hanem vendéglátónk, Dobcsányi Laci bácsi családja: felesége és lánya a helyszínen készítette el nekünk. Ezen a napon az ebédlő valóban „ebédlő” funkcióját is betöltötte, s az étkezések mellett helyet adott a nap (és a hét) záróeseményeinek is.


Délután 4 órakor találkoztunk Weisz Béla Szekszárdon élő grafikussal, karikaturistával, rajzfilmkészítő művésszel, aki a beszélgetés és filmvetítés után rajzleckét adott nekünk a pajtában. Később egy blogbejegyzésben megírta a táborral kapcsolatos élményeit.


Weisz Béla nálunk, nekünk készített rajzai:


A vendég a vacsorát is nálunk költötte el, mert kislányával, Dorkával a táborban maradtak, hogy részt vegyenek a búcsúestünk eseményein.


Vacsora után interjút készítettünk Weisz Bélával a tábori újság számára. A kérdezők Hegedűs Vanda, Elblinger Éva, Verebi Réka és Fábián Csilla voltak.


Az elkészült Weisz Béla-interjú szövege ITT (részlet a tábori újságból)

Elérkezett a várva várt búcsúest, amikor a látogatóba érkező szülőknek és tanárainknak megmutathattuk, hogy mennyit gazdagodtunk és ügyesedtünk a héten testben és lélekben. Az est hangulatát megalapozták az animációs foglalkozásokon készült, a tornác előtt megtekinthető sziluettképek (árnyképek), amelyek egyúttal önarcképek is. Nagyon jól felismerhetők vagyunk rajtuk. Készítésük ötletéhez természetesen a sziluett filmek tanulmányozása vezetett. Orosz Andrea tanárnő jóvoltából sok ilyen filmtörténeti jelentőségű alkotást láttunk a héten.


A BÚCSÚEST A PAJTASZÍNHÁZBAN még világosban kezdődött, de annyi mutatnivalónk volt, hogy lassacskán ránk sötétedett.


A bemutatók után az ebédlőben – immár kötetlen formában – búcsúzkodtunk a táborhelytől, egymástól. Még sokáig élveztük az estét. Keszthelyi Boglárka anyukája búcsúkoncertet adott nekünk.


A háttérben Kiállítás képei vettek körül bennünket a tábori „tananyagból” valamint Orosz István és Weisz Béla műveiből.

Sajtóvisszhang:

Lapozzatok! A következő oldalon a tábor nyolcadik napjáról szóló összefoglalónkat olvashatjátok.