YORICK VISSZATÉR a Vallai Péter Fesztiválon

AZ OLDAL ÁTDOLGOZÁSA FOLYAMATBAN VAN!

2015. február 13 – 21.

Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál

2015. február 12.

Február közepén (február 13-14., 20-21.), négynapos program keretében tartja meg az RS9 Színház és a Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Alapítvány a Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivált, több mint harminc kortárs, irodalmi adaptációra épülő színházi és zenei produkcióval. 

Forrás: Litera, 2015. február 12.

 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Február 21., 17:30 “Yorick visszatér” – rendszerváltás Baka István verseiből

Baka István (1948-1995) a huszadik századi magyar költészet szereplírájának egyik legnagyobb mestere. Híres-hirhedt figuráját, Yorickot kísérli meg életre kelteni a k2 Színház két fiatal színésze, hogy Hamlet udvari bolondjának pofátlanságával és zavarba ejtő közvetlenségével szóljon rendszerekről és váltásokról, költészetről és miegymásról.
Az előadás magját Baka István rendszerváltás környékén keletkezett versei, tárcái képezik.

Elmondja: Viktor Balázs, Benkó Bence
Összeállította és rendezte: Fábián Péter

Az előadásban elhangzik:

Hová tűntek a bolondok?; Yorick monológja Hamlet koponyája felett; Felemás zokni; Yorcik arsch poeticája; Liszt Ferenc éjszakája a Hal téri házban; A Nagyszínházban; Esős tavasz; Fortinbras; Farkasok órája; Tíz év múlva; Vörösmarty – töredékek; Yorick alkonya; Üzenet Új-Huligániából; Yorick panaszdala; To be or not to be; Búcsú barátaimtól; Csak a szavak; Yorick visszatér

előadja: K2 Színház
Vallai Kert (Rumbach Sebestyén u. 10.)

 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

„A szombat este tartott díjkiosztón a 100 ezer forinttal járó közönségdíjat Nagy Zsolt Kálmán és Veres Károly kapta Sajó László Az ideális könyv című darabjáért.
A többi díjazott további bemutatkozási lehetőséghez jutott: a Vígszínház Házi Színpadán az Amargant Színházi Műhely léphet fel Völgyvándor című produkciójával, az RS9 Színházban az Ahol megszakad című produkciót adhatja elő Vaszkó Bence, Rák Zoltán, Szakály Viktória és Olajos Gábor; valamint a Yorick visszatér címűt a K2 Színház, akik ráadásképp a Dramaturgok Céhe díját is megkapták, ami fellépési lehetőséggel jár a POSZT kortárs dráma Nyílt Fórum műhelybemutatón.” [Kiemelés tőlem. B. T.]

[Idézet az MTI Gerner Csaba darabjáé a Vallai Péter-fesztivál fődíja c. cikkéből.(Hirado.hu)]

 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Az előadásról interjút, kritikákat, webnaplót, blogot, videót, fotókat a következő esemény tartalmaz bővebben: YORICK VISSZATÉR – a k2 Színház előadása a Régi Zsinagógában, 2014.10.08. 

– THEALTER U21 plusz Híradó/News VII/2014 (HD)
– Baka István az Ördögkatlan Fesztiválon
– K2 Színház: YORICK VISSZATÉR a Régi Zsinagógában
– Yorick visszatér – a K2 előadása a Fészek Művészklubban