Versírók és versmondók III. találkozója – Baka István emlékére, Szentes

AZ OLDAL ÁTDOLGOZÁSA FOLYAMATBAN VAN!

2015. február 20 – 21.


A Magyar Versmondók Egyesülete közleménye
 
Budapest, 2015. február 11., szerda (OS) – „Versünnep a Kurca partján” – Kossuth- és József Attila-díjas költők Szentesen.
Versírók és Versmondók III. Találkozóját rendezik meg Baka István emlékére Szentesen a Városi Könyvtárban február 21-én.
Az esemény fővédnöke és egyik főszereplője Buda Ferenc Kossuth- és József Attila-díjas költő, a Magyar Versmondók Egyesületének tiszteletbeli elnöke.
A versnap különlegessége, hogy a magyarság több régiójának jeles irodalmi képviselője találkozik Szentesen.
Erdélyből Markó Béla költő, aki 2009-2012 között Románia miniszterelnök-helyettese volt, Zilahról Daniel Săuca, a Caiete Silvane költő-főszerkesztője, Fejér László, a Hepehupa – Szilágysági Művelődési Folyóirat főszerkesztője, a Székelyföld folyóirat szerkesztői, Lövétei Lázár László és Fekete Vince költők, valamint Elek Tibor a Bárka, Füzi László a Forrás, és Kiss László a Versmondó főszerkesztője.
A találkozón az ország legjobb versmondói – köztük több Radnóti-díjas előadó – tolmácsolásában hallhatja a közönség kortársköltőink kiválóságait, a jelenlévő szerzők pedig saját műveiket tolmácsolják. A folyóirat-kerekasztal résztvevői a verskedvelőket az irodalmi újságok szerkesztésének rejtelmeibe avatják be.
A széles összefogással megvalósuló irodalmi rendezvény házigazdája Paulovics Tamás és a Krúdy Gyula Baráti Társaság.
A védnökök és a támogatók sorában ott találjuk Szirbik Imrét, Szentes város polgármesterét és Szentmártoni János költőt, a Magyar Írószövetség elnökét. A találkozó részletes programja a www.vers.hu oldalon olvasható. Kiadó: Magyar Versmondók Egyesülete.
Forrás: Országos Sajtószolgálat

Sajtóvisszhang