A Szekszárdi Garay János Gimnázium tizenötödször rendezte meg a középiskolások számára meghirdetett „Az én Pannoniám” Kárpát-medencei vers- és prózamondó versenyét

A verseny évről évre magasabb színvonalon zajlik, hála a könyvtárostanár BÁLÓ MARIANNA odaadó munkájának, akinek neve a versmondásban jártas közönség számára nemcsak szervező munkájáról, hanem felkészítő tevékenységéről is jól ismert: versmondói a legnevesebb versenyeken is kiválóan szerepelnek, keze alól későbbi színész/rendező is kikerült már. A Baka István Alapítvány „Én itt vagyok – Üzenet Új Huligániából” című találkozóin is évről évre a legjobbak között vannak, első helyezést is nyertek.

Meghívó és program:

A továbbiakban SZERI ÁRPÁD mondatait idézzük a TEOL 2023.03.13-as beszámolójából:

„Az én Pannoniám elnevezésű művészeti seregszemle tizenötödik alkalommal fogadta a fiatalokat. A középiskolások Kárpát-medencei vers- és prózamondó versenyére meghirdetésekor huszonkét intézményből és tizenhat településről – köztük a határon túlról, Erdélyből, Margittából – érkezett nevezés. A videós első forduló után a zsűri huszonhárom versenyzőt juttatott a döntőbe. Ennek a záró állomásnak a Magyarországi Német Színház adott otthont délelőtt tíz órától.

A döntősök Balatonboglárról, Budapestről, Dunaújvárosból, Győrből, Kaposvárról, Margittáról, Miskolcról, Mosonmagyaróvárról, Nemesvámosról, Nyíregyházáról és Pécsről érkeztek. Tolna megyét három intézmény, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, valamint a vármegye székhelyéről az I. Béla Gimnázium és a Szekszárdi Garay János Gimnázium képviselte.

A megmérettetésre két művel készültek a finálé résztvevői – mondta el lapunknak a szervezést végző Báló Marianna magyar nyelv és irodalom – könyvtár szakos tanár, mesterpedagógus. A listán egyaránt szerepel a kétszáz éve született Petőfi Sándor, Tolna megyeiként Babits Mihály, Baka István, Illyés Gyula, Lázár Ervin, a klasszikus Heltai Jenő, Szép Ernő, Karinthy Frigyes, József Attila, Nagy László, Szabó Lőrinc, Várnai Zseni és Weöres Sándor, valamint a kortárs Ágai Ágnes, Bertók László, Buda Ferenc, Dékány Dávid, Markó Béla, Szabó T. Anna és Tóth Krisztina verse és prózája. A zsűrit Tóth Zsuzsanna előadóművész, a csapat elnöke, Turi Bálint színművész, a Versünnep Alapítvány képviselője és Orbán György tanár, előadóművész alkotta.”

A fotókat MAKOVICS KORNÉL készítette (Forrás: TEOL, 2023. 03.13.)


Eredmények ITT
Sajtóvisszhang: