Ilia Mihály 80. születésnapjára

AZ OLDAL ÁTDOLGOZÁSA FOLYAMATBAN VAN!

  
Kedves Barátaink!

Mesterünk, Tanárunk, Barátunka Baka István Alapítvány kuratóriumának tagja, ILIA MIHÁLY 80 esztendős lett.

Bahget Iskander fotósorozata 2014. szeptember 20-án készült Kecskeméten, ahol a Forrás szeptemberi számának bemutatóján köszöntötték a személyesen megjelent Ilia Mihályt.

BAHGET ISKANDER FOTÓI

„Mindent elolvas, és mindent tud rólunk, akkor is, ha évek óta nem beszéltünk – rajtunk a tekintete.
Ez a szelíd, őszintén kíváncsi, megejtő tekintet, mely nem csupán egy pályát: egy sorsot kísér végig, engem többször átsegített a holtpontokon. A tudat, hogy rajtam tartja a szemét. Hogy ott ül most is a Csorba utcában, Szegeden, s legyen bármily nehéz, nem szabad feladni, mert az neki csalódást okoz. Egy igazi jó embernek pedig nem szívesen okozunk csalódást ugyebár… Pláne akkor, ha időközben kiforgott alóla a világ: az ilyeneket kinyírják vagy kiröhögik, jobb esetben semmibe veszik. Nem aktuálisak.
Ilia Mihály az egyik utolsó képviselője annak az ethosznak, amit minden bizonnyal örökre eltemet, s behint sóval a kor. Az egyik utolsó, aki el tudja hitetni, hogy a szellemi létezésről lemondanunk akkor sem lehet, ha az éjsötét bunkóság fölöttünk épp diadalt arat, s hogy ez a mi kis irodalmi játszóterünk halálosan fontos dolog. Ha ő sem lesz már, miben is bízhatunk. Kinek hisszük el ezt. Vigyázzunk rá nagyon.” 

                                                                                                Keresztury Tibor

Szívet-lelket melengető érzés látni azt, hogy milyen sokan fogtak tollat ez alkalommal ismét, hogy megmutassák, zűrzavaros életünkben hol találjuk a biztos pontot.

Kérjük, olvassátok:
/Az összeállítás az egyelőre online elérhető köszöntéseket tartalmazza./

Ilia Mihály a Baka István Alapítvány „Kortársaim” című  irodalmi estjén (mellette Balla Zsófia)
Grand Café, 2011. április 22.