„Én itt vagyok – Üzenet Új-Huligániából” Baka István Kárpát-medencei vers-, énekelt vers-, prózamondó verseny és irodalmi műhely, 2010

2010. november 27-28.

A 2010-es, gazdag programsorozatot megvalósító találkozó minden fontos jellemzőjét összefoglalja a SZEGEDma 2010. november 24-én megjelent előzetese. Bevezetőül ebből idézzük az első oldalt:

ELSŐ NAP, NOVEMBER 27., SZOMBAT

A helyszínen korábbi versenyeink történetéből nyílt kiállítás fogadta a találkozó résztvevőit:


A találkozó ünnepélyes megnyitóval kezdődött november 27-én délelőtt a Móra Kollégium szépen előkészített társalgójában. Az – „ezúttal kétnapos – Kárpát-medencei vers- és prózamondó verseny első napján BALOG JÓZSEF írónak, szerkesztőnek, a MASZK Egyesület vezetőjének megnyitó beszéde, valamint TÓTH CSAMANGÓ BLANKA klarinétjátéka után került sor a tulajdonképpeni versmondó versenyre.” (Borsodi L. László) A nap háziasszonya FABULYA ANDREA volt.


A PROGRAM részletes leírását ugyancsak a SZEGEDma cikkéből idézzük: ITT

Közönség, diákok, felkészítő tanárok és felnőtt versenyzők szereplésre várva:


Kicsik és nagyok versmondás közben:


Munkában a zsűri:

Jó hangulat a kollégiumban:

A díjátadó ünnepség néhány pillanata:

Eredmények, 2010

MÁSODIK NAP, NOVEMBER 28., VASÁRNAP

Szegedi séta, városnézés. Sokan tartottak velünk az erdélyi középiskolákból:


Műhelymunka a zsűri tagjaival:


Bombitz Attila egyetemi docens bemutatta Baka István hatkötetes életműsorozatát, amely az ő szerkesztésében jelent meg a Tiszatáj Könyvek sorozatában:


Orbán György előadóművész, a zsűri tagja bemutatta „Irgalom, édesanyám, mama, nézd, jaj kész ez a vers is!” című József Attila-műsorát:


A Líra Könyvesbolt kinyitott a kedvünkért vasárnap, hogy a külföldi diákok levásárolhassák a díjként kapott könyvutalványaikat.


A felhívás szövege

A korábbi versenyeink történetéből: újsácikkek, fotók (1996-2009)

Sajtóvisszhang:

Előzetes:

Összefoglalók: