ÉN, A VÁMPÍR – bábelőadás Baka István A kisfiú és a vámpírok című kisregényéből a Kőszegi Várszínházban

A Mesebolt Bábszínház (Szombathely) és a Kőszegi Várszínház közös bemutatója. Együttműködő partner a Magyarországi Német Színház.

Időpontok: 2024. Július 15. (esőnap: Július 16.), 21:00-tól 
Helyszín: Festetics udvar Jegyár: 3.500.- JEGYVÁSÁRLÁS

Rendező-színpadi adaptáció: Fábián Péter
Tervező: Boráros Szilárd
Zeneszerző: Horváth Szabolcs
Szereplők: Kolozsi Angéla, Gyurkovics Zsófia, Varga Bori, Kovács Bálint, Lukács Gábor, Kőmíves Csongor

„Alkonyodik… Már egy órája ébren vagyok: nyitott szemmel fekszem, és érzem, ahogy a föld pórusain leszivárog hozzám a közelgő éj hidege. Szívverésem meggyorsul, dermedt tagjaim zsiborogni kezdenek. Körülöttem már forgolódnak a társak, vérhabos ajkuk szélét nyalogatják… Mindjárt megrendül a föld, fölemelkednek a koporsófedelek, leplek, lebernyegek csattognak a krizantémszirmait hullató holdfényben… Föl, Föl! Ütött az óra! Kezdődjék a vadászat!”

Sárd városában a világégés óta alig születtek gyerekek. Akik maradtak, egy nap arra ébrednek, hogy eltűntek a felnőttek. Mi történhetett? Talán a tanító bácsi hátra hagyott naplójából kiderül…
A szombathelyi Mesebolt Bábszínház Baka István A kisfiú és a vámpírok című kisregényéből inspirálódva meséli el egy jövőbeli magyar kisváros rémhistóriáját feketehumorral, egy majdnem jó dalárda állhatatos zenei közreműködésével, és garantáltan véres végkicsengéssel.

Ajánlott életkor: 14 éves kortól
Az előadás után beszélgetés lesz az alkotókkal.
/Forrás: A Kőszegi Várszínház honlapja/

BAKA ISTVÁN: A KISFIÚ ÉS A VÁMPÍROK című kisregénye a bakaistvan.hu című weboldalon elolvasható. ITT

20240703 Vámpír-próba a Mesebolt Bábszínházban, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe. Forrás: Ölbei Lívia: Yorick visszatér. = Lívia Ölbei Facebook-bejegyzése, 2024. július 5.

Sajtóvisszhang: