Ünnepi Könyvhét 2003
Beszélgetés a Grand Caféban

Darvasi László Összegyűjtött szerelmeim című könyvheti könyvéből és Balog József Ő és ő című készülő regényéből olvasnak fel a szerzők.

Fülszöveg:
Szív Ernő, a közismert hírlapíró, elbeszélések, regények és színpadi művek alkotója-szereplője, tárcarovarok vezető munkatársa ebben a könyvben saját életének történetét mondja el, mégpedig különleges szempontból: egyetlen nagy gyűjteménybe foglalta azokat a nőket – fiatal lányokat és érett szépasszonyokat, világhíres ragyogó szépségeket és a szürke hétköznapok megkerülhetetlen részeseit, tisztességben megőszült családanyáktól a névtelen utcalányokig –, akiket szeretett és akik szerették őt. Összegyűjtötte szerelmeit, néha szabályos elbeszéléssel, néha tárcával, néha egy mondattal, néha csak egyetlen jelzővel adózott nekik – ám mindegyikükről megemlékezett, és hosszabb-rövidebb ideig mindegyiküket főszereplővé léptette elő.
Történhet-e ennél több? Az Összegyűjtött szerelmeim írásai választ adnak erre a kérdésre.

SZÍV ERNŐ a negyvenes éveiben jár, pillanatnyilag Szegeden és Budapesten él, de alig van olyan pontja a világnak, ahol ne érezné otthon magát. Tárcái, tárcanovellái az Élet és Irodalomban és a Délmagyarországban jelennek meg rendszeresen. Két korábbi gyűjtemény után (A vonal alatt, 1994; Hogyan csábítsuk el a könyvtáros kisasszonyt?, 1997) az Összegyűjtött szerelmeim a harmadik kötete.