Baka István animációs, báb, drámajáték és versművészeti tábor – 5. nap, csütörtök

KORSÓS GERGŐ így látta az ötödik napot: (Részlet a tábori újságból)

A NAP PROGRAMJAIBÓL

1. Bábfoglalkozás. Vezeti: KELLE JÁZMIN, a Szegedi Kövér Béla Bábszínház báb(tervező) művésze és animáció-foglalkozás. Vezeti: OROSZ ANDREA, a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Gimnázium tanára, festő- és grafikusművész, akinek gyakorlata van a rajzfilmkészítésben is.
A bábfoglalkozáson folytattuk a vízivilág síkbábokkal és festéssel történő megjelenítését. Az animáció mai témája Baka István A hat tyúk című versének animációs megjelenítése volt.

2. Költőiskola. Vezeti: KISS LÁSZLÓ, író, tanár, a Bárka versrovatának szerkesztője. A szálkai birtok rengeteg kényelmes helyet nyújt a foglalkozások számára.

3. 13.45-18.00 között autóbuszos kirándulást tettünk a Simontornyai Várba. A buszon ki-ki a vérmérséklete szerint töltötte az időt.

4. Megérkeztünk a várba, ahol idegenvezető segítségével ismerkedtünk meg a vár történetével és a vármúzeum gyűjteményével. Összművészeti élmény volt, még zongorázhattunk is. A várról és történetéről a Turista Magazinban találhatunk egy rövid bemutatót.

5. Hazaúton betértünk Rácegrespusztára, Lázár Ervin és Illyés Gyula iskolájába. Illyés Felsőrácegrespusztáról, Lázár Alsórácegrespusztáról járt az iskolába. Az iskola és a települések sorsáról ITT lehet egy rövid összefoglalót olvasni. Forrás: https://www.wikiwand.com/hu/Felsőrácegres

6. Esti pihenés, egyéni programok, játék, mozizás, stb.

7. 20.00 órától vers- és mesemondó estet szerveztünk. Ki-ki elmondhatta a kedvenc versét.
Utána Szőke Éva néni vezetésével megzenésítettük a holnap érkező Szabó T. Anna Nemzetközi medve-induló c. költeményét.

Lapozzatok! A következő oldalon a tábor hatodik napjáról szóló összefoglalónkat olvashatjátok.