„Az én Pannoniám” Kárpát-medencei középiskolai vers- és prózamondó találkozó, Szekszárdi Garay János Gimnázium

A Szekszárdi Garay János Gimnázium X. alkalommal hirdeti meg „AZ ÉN PANNONIÁM” (Mészöly Miklós) Kárpát-medencei középiskolai vers- és prózamondó találkozóját, valamint a JÓZSEF ATTILA” XII. NEMZETI VERS-, ÉNEKELT VERS ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY Dél-Dunántúli elődöntőjét, 2017. március 13-án 9 órától.

A jelentkezés feltételei:
A találkozóra 14. életévüket betöltött középiskolás vers- és prózamondók jelentkezését várjuk (iskolánként max. 3 főt).

Nevezni lehet:

  • egy Tolna megyei író vagy költő (pl. Garay János, Babits Mihály, Illyés Gyula, Pákolitz István; Lázár Ervin, Mészöly Miklós, Baka István, Csengey Dénes, Gacsályi József, Kis Pál István, a Pad folyóirat költői stb.) alkotásával (lehet fordítás is!),
  • egy az egyetemes magyar irodalomból választott verssel vagy prózával (ajánljuk a kortárs műveket, azaz az 1986 után született alkotásokat, illetve az évfordulós költőket, írókat: Arany János, Ady Endre, Kassák Lajos.
  • a József Attila versenyre is jelentkezőknek egy József Attila verssel vagy prózával és
  • „Jó szerencsét!” Emlékév alkalmából egy vers vagy próza választásával az Új Forrás című irodalmi folyóiratból, vagy a József Attila Megyei és Városi Könyvtár által összeállított bibliográfiából is készülniük kell.

(Az Új Forrás elérhető a könyvtárakban és a www.ujforras.hu címen, a bibliográfia elérhető:  www.avertesagoraja.hu, www.vers.hu, http://www.jamk.hu/?q=hu/node/4781oldalakon)

Az idei találkozó egyben a 2017-es Versünnep Fesztivál válogatója is.

A jelentkezők más országos versenyen helyezést elért produkcióikkal nem nevezhetnek. A választott művek előadásának időtartama nem haladhatja meg az 5-5 percet.

Részvételi díj: 2.500 Ft/fő, amelyet a Garay János Gimnázium Centenáriuma Alapítványának számlaszámára kérünk befizetni: OTP 11746005-20008804.
A határon túli jelentkezőknek nem kell részvételi díjat fizetniük.

Jelentkezni a gimnázium honlapján lehet: www.garayj.sulinet.hu oldalon a versenyek menüpontban található jelentkezési lap kitöltésével vagy a baloka@garayj.sulinet.hu e-mail címen lehet.

József Attila versenyre is nevezők 2016. december 31-ig töltsenek ki és küldjenek el egy a www.vers.hu vagy A Vértes Agorája www.avertesagoraja.hu honlapjáról letölthető jelentkezési lapot a toth.zsoka@avertesagoraja.hu e-mail címre

Jelentkezési és befizetési határidő: 2017. március 6.

(Kérjük, hogy az iskolai fordulókat február elejéig bonyolítsák le, és a legjobb versmondóikat delegálják a találkozóra!)